Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
29 Лип 2019 09:09

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні  ми Вам розповімо про Кубу.

Острів Свободи Куба улюблена туристами за розкішну природу, чудові пляжі і масу колоніальних і революційних пам’яток. Стійкий приплив туристів цілий рік, готелі з високим рівнем сервісу і багаті можливості для розваг: дайвінг, сноркелінг, прогулянки на яхтах і далі за списком. Плюс, звичайно ж, не забудемо про знаменитий ром і сигари. Останні, ДО РЕЧІ, потайки курила (і курить) те саме ідеологічно вороже керівництво, незважаючи на ембарго Острова Свободи.

Місто Санта-Клара — це місто пам’ятник революції. Саме тут в 1959 р. настав кінець кубинській диктатурі. В місті Сантьяго-де-Куба з’явилося все найголовніше в країні: кубинська музика і кубинський ром. Тут народився дон Факундо Бакарді, справа якого живе і процвітає по всьому світу. Це місто по праву вважається культурною столицею країни, але культура тут більше вулична.

Варадеро — найпопулярніший курорт на острові, але від кубинського колориту тут практично нічого не залишилося. Зате побудовано багато готелів та іншої інфраструктури на благо туристів: бари, дискотеки, кабаре і т. д. А також можна стрибати з парашутом, кататися на підводному човні і займатися дайвінгом. До речі, дайвінг тут цікавий, так як в морі багато затонулих військових кораблів і літаків.

Ольгінелітний Кубинський курорт. Сюди їдуть за розкішшю, тому готелі в основному п’ятизіркові. Такої «движухи» як на Варадеро немає, але є вишукана кухня, спокій та інші дорогі задоволення.

Пляжі на Кубі одні з кращих на планеті: піщані, із зручним входом в море, багато відзначені Блакитним прапором, крім того, всі вони муніципальні і безкоштовні. За більшістю готелів на узбережжі закріплені окремі ділянки пляжу, які охороняються і де практично не зустрінеш місцевого населення. Лежаки і парасольки — безкоштовно. Можна сміливо їхати на будь-який курорт і залишитися задоволеним.

Але якщо вибирати ідеальне з кращого, то варто звернути увагу на такі пляжі: найдовший пляж Куби — це Варадеро: майже 22 км білосніжного піску з лежаками, парасольками, пляжними кафе та іншою туристичною інфраструктурою. Практично всі пляжі тут — при готелях, так що там завжди чисто і не буває підозрілих сторонніх осіб. Варадеро, мабуть, самий веселий і галасливий курорт на Кубі, тут багато дискотек, так що молодим і не дуже тусовщикам — їхати сюди. Також Варадеро підійде туристам, які віддають перевагу відпочинку за системою «все включено» — більшість таких готелів зосереджено саме тут.

Для сімейного відпочинку з дітьми підійде пляж «Санта-Люсія» (приблизно 110 км на північний схід від міста Камагуей). Тут зручне пологе піщане дно, немає хвиль, а так як на рейсових автобусах на цей пляж не дістатися, народу не буває багато навіть у високий сезон. Це дуже спокійні і красиві місця, але для любителів екстриму теж є розвага: дайвінг з акулами.

Основні тонкощі, без яких не обійтися мандрівникові, який вирішив відвідати Кубу.

Куба-безпечна країна, але, тим не менш, бути обережним необхідно, особливо в старій частині Гавани в нічний і вечірній час. Крім того, просимо Вас враховувати, що жоден готель не несе відповідальність за вашу безпеку і збереження Вашого багажу в разі, якщо ви проводите сторонніх людей в свій номер.

Укуси небезпечних комах і тварин на Кубі Вам практично не загрожують. Але просимо врахувати, що купання на необладнаному пляжі небезпечно для Вашого здоров’я.

Дно моря на диких пляжах усипане гострими коралами і морськими їжаками. Крім того серед коралів часто ховаються мурени. Особливу небезпеку можуть представляти медузи «португальський кораблик», яких іноді влітку прибиває вітром на мілководді. Акули і інші великі риби Вам не загрожують, так як пляжі захищені кораловими рифами, не прохідними для великих риб.

Найсерйознішу небезпеку на Кубі представляє Сонце. Сильні сонячні опіки можна легко отримати навіть в хмарну погоду.

Не можна фотографувати військову техніку, військовослужбовців, промислові підприємства. Місцеві жителі, навпаки, дуже люблять, коли їх фотографують. Правда у них треба запитати дозволу.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250