Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
27 Лип 2019 07:10

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні  ми Вам розповімо про Таїланд.

Що є в Таїланді — питання риторичне. Без перебільшення-все: первозданні пляжі на островах і угар дискотек, стародавні храми і приголомшливий підводний світ, кухня і шопінг — все про Таїланд.

Неабиякий туристичний стаж і заслужене реноме найпопулярнішого напрямку Південно-Східної Азії дають про себе знати: практично все, що в Таїланді можна зробити або показати туристам за гроші, там робиться і показується. З одного боку — круто: в країні доступні різні варіанти відпочинку з користю і задоволенням, від секс-турів і цілодобового «угару» в місцевих барах і дискотеках до дайвінгу на островах і пошуків просвітлення в древніх храмах. З іншого — Таїланд, де все туристичне давним-давно поставлено на потік і на міцну комерційну основу, вже ну ніяк не назвеш екзотикою. Однак, незважаючи на уявну масовість і відкритість напрямку, екзотика в Таїланді все ж є. Просто вона не завжди доступна тим, хто приїжджає по путівці.

Пляжі Таїланду ваблять туристів з усього світу: ідеальні пейзажі-море, пальми і пісок — стають тут фоном для самих різних активностей. Вдень можна просто засмагати на узбережжі, перериваючись на дайвінг, віндсерфінг і тайський масаж, а з настанням темряви — пускатися на пошуки розваг погарячіше.

Практично на всіх пляжах Таїланду лежаки і шезлонги пропонують за додаткову плату. Виняток — готелі з власними пляжами. Пхукет — «особлива пісня», місцевий губернатор заборонив використовувати на острові шезлонги і парасольки, щоб відновити його природну красу. Однак через сильне сонячне випромінювання парасольки все ж повернулися, а ось шезлонгам сказано тверде «ні».

Високий пляжний сезон настає з листопада по лютий. При виборі курорту варто орієнтуватися лише на власні переваги і очікування: узбережжя скрізь піщане, вхід у воду зручний, але у кожного регіону свої особливості. Невгамовна Паттайя — рай для тусовщиків, але пісок і вода тут досить брудні. Навіть найчистіший пляж – “Джомтьен” – і близько не дотягує до ідеалу. Але можна покататися до прилеглих островів – там ситуація краща. Набагато акуратніше виглядають пляжі провінції Крабі: білосніжний пісок, пальми, скелі і блакитне море ніби зійшли з листівки. Найпопулярніший курорт – Ао-Нанг з розвиненою інфраструктурою і відмінними можливостями для дайвінгу і сноркелінга.

Мабуть, тільки в Таїланді можна за один день відвідати заповідник дикої природи, салон масажу (тайського і не тільки), подивитися ефектні шоу зі слонами, зміями і крокодилами, а до купи ще й помилуватися стародавніми храмами. Крім того, не можна не згадати й інші, більш активні розваги: дайвінг, риболовлю, і танці під відкритим небом до ранку, на які з’їжджається молодь з усього світу.

Тайці люблять свята – щоб шумно, барвисто, з розмахом, традиціями і ходами. Доторкнутися до торжества можна практично в будь-який час року — свята квітів, ананасів, бананів, слонів, масові запуски повітряних зміїв, тисячі вогників в нічному небі — цікаві заходи проходять у всіх провінціях і пропускати такі події, якщо вони випадають на відпустку, категорично не можна. Варто заздалегідь дізнатися, що незвичайного планується в курорті перебування, а потім обов’язково відвідати яскравий фестиваль, який неодмінно стане предметом захоплюючих оповідань і фотозвітів.

Не секрет, що в Таїланді тепло цілий рік. Тут немає таких виражених сезонів (зима, весна, літо, осінь), як в Україні.

Тут простежуються явно 3 погодних періоди: комфортне літо, спекотне літо з палючим сонцем, літо з мусонами.

Комфортне літо або піковий сезон для відпочинку. З середини жовтня по кінець лютого. Наша порада відвідувати країну саме в цей час.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250