Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
21 Лип 2019 08:00

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Мальдівські острови.

Мальдівські острови — це розсип мальовничих атолів в теплих водах Індійського океану. Тут все розташовує до блаженства: кілометри відокремлених пляжів, висококласні готелі і дуже красива природа.

Мальдівські острови, відомі “резиденти” екваторіальних вод Індійського океану, з повним правом вважаються одним з кращих екзотичних напрямків.

Тут 1190 островів (вірніше, атолів), і всі вони — як на підбір: з блакитними лагунами, піщаними пляжами і унікальною рослинністю. Для відпочинку є все: тиша і спокій, красива природа, багатий підводний світ. А ще те, без чого будь-які переваги будь-якого курорту тут же меркнуть в очах сучасних туристів — хороші готелі і високий рівень сервісу. Ціни, треба сказати, на Мальдівах теж цілком «на рівні»: відпочинок тут можуть собі дозволити головним чином мандрівники, чий рівень доходів маркетологи визначають як «вище середнього».

Більшість мальдівських готелів рівня 4-5 зірок», бунгального типу. “Троячки” вкрай рідкісні: там зупиняються в основному розшукові дайвери, з ранку до вечора пірнаючі в океані. Багато готелів пропонують розміщення в «водних бунгалах» –  просторих дерев’яних будиночках на палях, що стоять прямо на пляжі над водою.

Ще один варіант проживання на Мальдівах — яхти. Місця на них (включаючи занурення) коштують приблизно стільки ж, скільки номер і розваги в хорошому готелі.

У країні представлені майже всі відомі світові готельні бренди. При більшості готелів відкриті школи підводного плавання міжнародного рівня, де працюють кваліфіковані інструктори. У них можна отримати сертифікат PADI, пройшовши протягом тижня навчання, що складається з теоретичного курсу і 9 занурень з інструктором.

На Мальдівах всі дороги ведуть на пляж: дрібний білий пісок, ідеально сині хвилі, височенні пальми — куди не глянь, усюди оживають картинки з рекламних плакатів. Узбережжя майже скрізь широке, просторе, обладнане зручностями і парасольками, що рятують від палючого сонця. Більшість пляжів належать готелям, причому ділянки, підзвітні скромним “троячкам”, мало чим поступаються по доглянутості і комфортабельності фешенебельним п’ятизірковим зонам.

Обладнаний пляж є навіть в столиці: звичайно, він не настільки ефектний, як зони відпочинку на розкішних курортах, але цілком придатний для серфінгу і прийняття сонячних ванн. А найяскравіші враження подарує нічне купання на пляжі: підводні мікроорганізми і люмінесцентні водорості на узбережжі Вааду (Південний Мале) переливаються в темряві блакитними вогнями, створюючи ефект спустився на землю зоряного неба.

  • У столиці Мале і на курортах широко поширена англійська мова.
  • На Мальдівах є звід обов’язкових до виконання правил, порушення яких загрожує не тільки штрафами, але й тюремним ув’язненням.
  • Заборонено діставати з моря корали, раковини, морських зірок і т. д. Суворо забороняється ламати, рвати живі і мертві корали в океані і поблизу берега, пошкоджувати раковини і піднімати їх на поверхню.
  • Заборонено ловити рибу поблизу островів. Для цієї мети в готелях організовуються риболовлі, як на звичайну, так і на велику непромислову рибу.
  • Категорично заборонено підводне полювання.
  • Заборонено кидати порожні банки, пляшки з жерсті, скла, пластику та інше сміття на островах.
  • В якості сувенірів з Мальдівських островів привозять акулячі щелепи, вироби народного промислу, легкий літній одяг, кокосове масло, мушлі.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці “Подорож твоєї мрії” на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

 

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250