Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
20 Лип 2019 08:00

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про острів Шрі-Ланка.

Острів Шрі-Ланка багатий першокласними пляжами, сучасними готелями і масою стародавніх пам’яток. Розваги – суцільно тихі-мирні: пікніки, риболовля та дайвінг. Столиця Коломбо, водоспади і національні парки.

Стиль відпочинку на Шрі-Ланці можна коротко визначити так : подалі від шуму і суєти, ближче до моря і природи. Навряд чи в світі знайдеться більш «некваплива» країна, ніж Шрі-Ланка: тут ніхто нікуди не поспішає, всі насолоджуються життям — в тому числі і обслуговуючий персонал у готелях.

Галасливі дискотеки і дим коромислом до ранку тут не в фаворі, а ось пікніки на природі, риболовля або барбекю на пляжі — скільки завгодно. Ну і дайвінг, само собою. Чим Шрі-Ланка не може порадувати, так це близькістю до нашої неосяжної: переліт сюди тривалий.

Острів  Шрі-Ланка вабить туристів не стільки давньою історією, скільки чудовими можливостями для пляжного відпочинку. У Негомбо-доглянуте піщане узбережжя і знаменитий на всю країну рибний ринок. Курорт Маунт-Лавінія розташований недалеко від столиці, його пляжі популярні ще з колоніальних часів.

Ваддува асоціюється з приголомшливими пейзажами, Калутара — з цілою палітрою спортивних розваг. Готелі на Шрі-Ланці, як правило, невеликі і стоять прямо на березі. Кожен виконаний в своєму унікальному стилі, але всі вони відображають звичаї і традиції місцевої культури і органічно вписуються в природний ландшафт. В будь-якому готелі є власні програми для відпочинку та розваги гостей: тематичні вечори, етнічні і культурні вистави, покази мод, барбекю при місяці, організація риболовлі, пікніків, екскурсій та багато іншого.

Узбережжя Шрі-Ланки — це більше тисячі кілометрів пляжів з м’яким піском, кокосовими пальмами, кораловими рифами і різнокольоровими рибками в прибережних водах. Два найвідоміших регіону — Бентота і узбережжя від Тангалле до Велигамы — увійшли в топ-10 пляжів Азії за рейтингом журналу Forbes.

Дайверів всього світу Шрі-Ланка приваблює різноманітністю коралів і незвичайних морських мешканців: Риби-Ангели, Мавританські ідоли, риби-папуги. З березня по квітень тут можна побачити дельфінів і китових акул. Але головна «фішка» дайвінгу на острові — відвідування підводних скель, гротів і затонулих кораблів. Для огляду відкрито близько 20 загиблих судів 19 і 20 століть на глибинах від 8 до 30 м. Це танкери, пароплави, суховантажі, торгові судна і навіть сучасний вантажний корабель. Багато з них збереглися відмінно, і при бажанні можна навіть поплавати всередині.

10 речей, які варто зробити на Шрі-Ланці:

  • Вклонитися головній реліквії країни в серпні під час знаменитої ходи свята «Канді Есала Перахера» в Канді.
  • Побачити фікус короля Едуарда VII або залізне дерево російського імператора Миколи II, а також ялина, посаджену Ю. Гагаріним, в Королівському ботанічному саду Пераденіі.
  • Доторкнутися до найстарішого на Землі священного дерева Бо (“дерево Будди”), яке обнесено золотою огорожею у дворі одного з храмів комплексу Анурадхапури-Віхара. Його відросток був привезений сюди з Індії в 3 столітті до н. е.
  • Переконатися особисто, що в печері Дамбулли вода по стінах тече вгору і, накопичуючись на стелі, падає вниз, в золоту чашу.
  • У передмісті Коломбо відвідати наймасштабніший зоопарк континенту Dehiwala Zoo.
  • Просочитися пряним ароматом всіляких спецій, заглянувши в околицях Канді в унікальний Сад спецій.
  • Побувати «на виступі»  співаючих риб в містечку Баттікалоа, почути яких можна в тиху і безвітряну погоду з середини весни до початку осені.
  • Оглянути чудові околиці з запаморочливо високого обриву «Кінець світу», який знаходиться на Плато Хортон.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці “Подорож твоєї мрії” на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

 

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250