Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент зобов’язав підприємства Міноборони до 1 листопада перейти на електронний облік деревини

Президент зобов’язав підприємства Міноборони до 1 листопада перейти на електронний облік деревини
9 Лип 2019 15:05 | Новини України

9 липня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про додаткові заходи щодо раціонального використання лісових ресурсів та удосконалення системи управління лісовою галуззю», що спрямований на боротьбу з незаконним обігом деревини. Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента України Олексій Гончарук.

За його словами, близько 30% деревини перебуває в тіньовому обігу і щороку держава отримує до 2 млрд грн збитків. Крім того, обсяг незаконної вирубки лише торік сягнув в Україні 17,7 тис. кубічних метрів.

Заступник керівника Офісу Президента наголосив, що після вирубки будь-яка деревина має чіпуватися та позначатися індивідуальним номером. В іншому разі вона вважається нелегальною та вилучається.

«У нас є частина лісгоспів, яка працює поза цією системою. Наприклад, коли ловиш лісовоз на дорозі, з’явиться людина, яка скаже, що її випадок – це виняток, і це дає можливість відкупитися. Наше завдання, щоб подолати незаконні вирубки, – це, перш за все, впровадити централізовану систему обліку деревини», – сказав Олексій Гончарук.

Оставить комментарий

avatar
250