Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський: Обрання нового складу парламенту дасть нам ще більше можливостей для придушення корупції

Володимир Зеленський: Обрання нового складу парламенту дасть нам ще більше можливостей для придушення корупції
8 Лип 2019 19:05 | Новини України

Уже найближчим часом Україна проситиме у країн Європейського Союзу не гроші на боротьбу з корупцією, а екстрадицію топ-корупціонерів – утікачів. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час прес-конференції за результатами 21-го саміту Україна – Європейський Союз 8 липня у Києві.

«Дякую Європейському Союзу, який готовий і надалі, зокрема матеріально, підтримувати нас у цьому питанні. Знаю, як наші європейські партнери втомилися виділяти кошти на міфічну боротьбу з корупцією. Вірю, що зовсім скоро ми будемо просити у вас не гроші, а екстрадицію топ-корупціонерів – утікачів», – наголосив Глава держави.

Водночас він підкреслив, що має політичну волю для подолання корупції.

«Попередні роки ми постійно чули, що для цього (подолання корупції. – Ред.) потрібна лише політична воля. У мене ця воля є.  А от у когось, найшвидше, воля на певний строк буде обмеженою», – сказав він.

Володимир Зеленський підкреслив, що за короткий час його перебування на посаді Глави держави вже є певні здобутки в цьому питанні. Зокрема, розблоковано міжнародну співпрацю Національного антикорупційного бюро з антикорупційними органами іноземних держав, а також скасовано електронне декларування для антикорупційних активістів. Крім того, наразі готується до повноцінного запуску Вищий антикорупційний суд.

Оставить комментарий

avatar
250