Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент провів зустріч із головами Сенату й Палати депутатів парламенту Румунії

Президент провів зустріч із головами Сенату й Палати депутатів парламенту Румунії
11 Жов 2023 03:05 | Новини України

У Бухаресті Президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою Сенату Ніколає Чуке й тимчасовим виконувачем обов’язків голови Палати депутатів парламенту Румунії Альфредом Сімонісом.

Глава держави висловив подяку очільникам обох палат румунського парламенту за чітку позицію на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

«Дякую вашій країні, вашому суспільству за потужну підтримку всіх українців, за те, що прийняли наших людей із першого дня повномасштабної російської агресії. Ми побачили справжніх міцних друзів. Також дякую парламенту Румунії за важливі резолюції на нашу підтримку», – сказав Президент.

Володимир Зеленський окремо відзначив ухвалення сенаторами й парламентарями Румунії декларації у зв’язку з річницею початку широкомасштабного вторгнення Росії, а також послідовну підтримку ініціатив України в міжнародних парламентських форматах.

Глава держави наголосив на важливості парламентського виміру для забезпечення деокупації українських територій. Співрозмовники відзначили також важливість участі країн-партнерів у другому парламентському саміті Кримської платформи.

Оставить комментарий

avatar
250