Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Італійського пенсіонера оштрафували майже на 900 евро за те, що він залатав вибоїну на дорозі

Джерело: Новости Ю Инфо

Італійського пенсіонера оштрафували майже на 900 евро за те, що він залатав вибоїну на дорозі
16 Тра 2023 15:01 | Новини України

В Італії набула розголосу історія з пенсіонером, якого оштрафували за те, що сам залатав вибоїну на пішохідному переході – він подав позов у відповідь проти мерії за бездіяльність. Про це повідомляє The Guardian.

72-річний Клаудіо Трента з містечка Барлассіна у Ломбардії дуже дратувався через вибоїну діаметром 30 см посеред пішохідного переходу, яким часто користується. Оскільки міська влада за тривалий час нічого з нею не робила, попри декілька скарг від нього, чоловік вирішив самостійно засипати вибоїну бітумом.

Ініціатива закінчилася для нього штрафом на 882 євро – за те, що він проводив потенційно небезпечні роботи у громадському просторі без відповідного дозволу та компетенцій.

Обурений Трента виклав листа від поліції з повідомленням про штраф у своєму Facebook, після чого історія набула розголосу.

Його вчинок викликав велике схвалення користувачів соцмереж – так, деякі пишуть, що у їхніх містах на півдні Італії “якби люди не брали справу у свої руки, все би зовсім розвалилося”, або ж пропонують мерії відшкодувати пенсіонеру вартість матеріалів і виконаної роботи, якщо там не спромоглися самостійно усунути проблему.

Оставить комментарий

avatar
250