Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Пророк Міста гріхів. Черепаха Мохаве Макс прокинулася рекордно рано за останні 23 роки

Джерело: Новости Ю Инфо

Пророк Міста гріхів. Черепаха Мохаве Макс прокинулася рекордно рано за останні 23 роки
28 Кві 2023 08:01 | Новини України

Мохаве Макс — це самець черепахи, який живе в заповіднику Спрінгс у Лас-Вегасі. Щорічно його життя та звички вивчають понад 4000 учнів місцевих шкіл. Школярі також беруть участь у щорічному конкурсі, щоб вгадати день, коли саме Мохаве Макс вирішить залишити свою зимову нору, пише Daily Mail.

Вихід пророка Міста гріхів зі сплячки традиційно означає прихід весни — земля вже прогрілась і з’явився перший паросток. Саме в цей момент зі своєї зимової оселі й з’являється Мохаве Макс. До речі, за словами співробітників зоопарку, черепаха-пророк ще жодного разу не підводила зі своїми прогнозами.

Цього року пророк Міста гріхів вийшов зі своєї зимової сплячки 24 квітня о 15:40 за тихоокеанським часом. Доглядачі зоопарку зазначають, що це рання втеча Мохаве Макса зі свого зимового житла за останні 23 роки. Схоже, цей провидець насправді щось знає, оскільки вчені з Єльського університету свідчать про те, що березень 2023 став другим найтеплішим березнем на Землі за всю історію спостережень.

За словами вчених, єдиним теплішим березнем в історії нашої планети став березень 2016 року, ближче до кінця рекордно сильного явища Ель-Ніньйо 2014-2016 років. Національні центри екологічної інформації NOAA зазначають, що температура була на 2,23 градуса за Фаренгейтом вище за середній показник 20-го століття.

Оставить комментарий

avatar
250