Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

“Першоквітневий жарт”: Росія та США висміяли один одного в Раді безпеки ООН, — ЗМІ

Джерело: Новости Ю Инфо

“Першоквітневий жарт”: Росія та США висміяли один одного в Раді безпеки ООН, — ЗМІ
4 Кві 2023 16:00 | Новини України

3 квітня постійний представник Росії в ООН Василь Небензя висміяв побоювання та обурення з приводу того, що РФ не може бути головою Ради безпеки у квітні через своє вторгнення в Україну. Про це пише CNN.

Повідомляється, що Небензя не міг не згадати про США. Так, він зазначив, що Штати був головою 2003 року під час вторгнення до Іраку.

Крім того, постпред заявив, що в лютому 2022 року, коли РФ також головувала в Раді безпеки ООН і того ж місяця вдерлася в Україну, ні в кого не було заперечень, а тому й зараз їх нібито не повинно бути.

За його словами, поки зберігається світовий порядок, у процедурах ООН не буде жодних змін, які б могли призвести до зміни статусу Росії.

Також видання пише, що постійний представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд назвала головування Росії в Раді Безпеки ООН першоквітневим жартом.

“Але річ у тому, що це ротаційне місце. Ми очікуємо, що вони будуть поводитися професійно. Але ми також очікуємо, що вони використовуватимуть своє місце для поширення дезінформації та просування свого власного порядку денного України”, — сказала вона.

Оставить комментарий

avatar
250