Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Лікування оргазмом, знеболення лайкою та ще 11 смішних, але розумних переможців Шнобелівської премії

Джерело: Новости Ю Инфо

Лікування оргазмом, знеболення лайкою та ще 11 смішних, але розумних переможців Шнобелівської премії
15 Вер 2022 20:00 | Новини України

У ніч проти 15 вересня в Гарвардському університеті відбудеться щорічна церемонія вручення Шнобелівської премії (Ig Noble Prize). Її заснував американський науковий журналіст, головний редактор гумористичного журналу “Аннали неймовірних досліджень” Марк Абрагамс.

На відміну від “Золотої малини” в кіно, Шнобелівська премія не несе в собі негативного смислу і не псує репутацію дослідників. Тому лауреати з радістю відвідують церемонію особисто. Тим більше, що нагороду їм вручають вчені, відмічені Нобелівською премією – саме її “шнобелівка” очевидним чином пародіює. Окрім того, нобеліанти влаштовують для своїх колег, які не постидались виглядати смішними в ім’я прогресу науки, концерт, під час якого співають, танцюють і наряджаються у дурацькі костюми.

Бюстгальтер-респіратор

У 2009 році потішну нагороду отримала українка Олена Боднар, яка після переїзду до США вигадала таку дивовижу, як жіночий бюстгальтер, з якого можна зробити два респіратори. Свою кар’єру в науковій медицині Боднар починала із вивчення наслідків Чорнобильської аварії і була вражена тим, як сильно бракувало ліквідаторам засобів особистого захисту. Так вона прийшла до думки про створення EBbra – цілком придатного для щоденного використання за прямим призначенням ліфчика, який в разі потреби можна перетворити на захисну маску для органів дихання. Тобто на дві. Другою можна і треба поділитись із ближнім, що дуже зворушливо. У нових моделях окрім фільтрів для повітря такі бюстгальтери мають також датчики рівня радіації. Будь-хто охочий може придбати собі цей високотехнологічний предмет білизни через офіційний сайт бренду.

Оставить комментарий

avatar
250