Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Промова Президента України Володимира Зеленського в парламенті Греції

Промова Президента України Володимира Зеленського в парламенті Греції
7 Кві 2022 14:40 | Новини України

Шановний пане Спікере!

Шановна пані Президент!

Шановний пане Прем’єр-міністре!

Шановні члени парламенту Греції!

Грецький народе!

Вже понад місяць кожен мій ранок починається з Маріуполя. З того, що відбувається в цьому українському місті, яке російські війська просто знищують. Такого не було в історії Європи протягом усіх років після Другої світової війни, щоб якесь місто руйнували в попіл, знищували повністю. Щоб його блокували і вбивали його мешканців голодом, спрагою.

Це було півмільйонне місто! В ньому й досі залишаються близько ста тисяч людей. Але немає фактично жодної неушкодженої будівлі, абсолютна більшість будівель у місті повністю зруйнована.

Російські військові знищували все. Вони підривали лікарні, пологовий будинок, житлові будинки. Вони підірвали навіть міський театр, у якому мирні мешканці ховалися від бомб і поруч із яким були написи, які всі бачили, – написи «Діти». Написи, які бачили російські пілоти і які не зупинили їх від авіаудару.

Маріуполь майже знищений. Впевнений, кожен із вас уже бачив, який вигляд має місто зараз. Після того, як до нього підійшла Російська Федерація. Просто руїни. Ось що Росія зробила з нашим мирним Маріуполем. Але і з вашим мирним Маріуполем. Це місто завжди було домом для великої грецької громади. Українська грецька громада – одна з найбільших у світі. Століттями наші народи жили поруч, виховували дітей, будували майбутнє.

Оставить комментарий

avatar
250