Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський провів відеоконференцію з Анджеєм Дудою

Володимир Зеленський провів відеоконференцію з Анджеєм Дудою
26 Бер 2022 20:35 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський і Президент Республіки Польща Анджей Дуда провели відеоконференцію. Глава Української держави подякував польському колезі за прийом українських біженців.

Анджей Дуда повідомив, що станом на цей час Польща прийняла вже 2,3 млн українців. За його словами, країна забезпечує їх усім необхідним.

Президенти, а також представники їхніх офісів обговорили функціонування енергосистеми України в єдиній енергетичній мережі Європи. Міністри енергетики двох держав отримали доручення продовжити консультації після завершення розмови. 

Володимир Зеленський укотре наголосив на необхідності унеможливити обстріли українських міст із повітря. Президент України висловив розчарування тим, що літаки радянського виробництва, які є у східноєвропейських країн, зокрема Польщі, досі не передані нашій державі. Хоча публічно і ці країни, і США заявляли про готовність до такого рішення.

«Ціна зволікання з літаками – тисячі життів українців, які ми втрачаємо від ракетних та авіаційних ударів по мирних українських містах», – заявив Володимир Зеленський.

Оставить комментарий

avatar
250