Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Промова Президента України у Риксдагу Швеції

Промова Президента України у Риксдагу Швеції
24 Бер 2022 14:40 | Новини України

Вітаю вас, пане Спікере!

Маю велику честь і можливість сьогодні звернутися до вас.

Вітаю також пані Прем’єр-міністра!

Депутати Риксдагу Швеції та члени уряду!

Шведський народе!

Зараз у світі синьо-жовтий прапор, мабуть, найбільш популярний. Саме ці кольори асоціюються зі свободою. Це так для різних людей, на різних континентах. І, звичайно, у Європі.

Синьо-жовті кольори національного прапора – це не тільки про Україну. Це й про вас, про Швецію. І очевидно, що це не збіг. Це доля. Бо ми однаково – за свободу. Ми однаково – за мирне життя. Ми однаково – за повагу до кожної людини. Ми однаково – за справедливість і однаково – за турботливе ставлення до природного світу, у якому живемо. Тому й логічно, що Швеція зараз – серед тих, хто підтримує Україну найбільше.

І я щиро вдячний кожному з вас, кожній із вас за це.

Сьогодні рівно місяць найстрашнішому випробуванню – повномасштабній війні, яка була розвʼязана Росією проти нашої держави.

Такого чорного місяця Європа не знала ніколи з часів Другої світової війни. Не бачила й таких руйнувань, і таких воєнних злочинів. Перелік убитих сягає вже тисяч. Зруйновані десятки наших міст і громад. Російські війська не розрізняють цивільні та військові цілі. Вони знищують усе. Спалюють житлові квартали й будинки. Підривають лікарні. Навіть обстрілюють дитячі садочки з реактивної артилерії! Зруйновані сотні освітніх обʼєктів і понад 200 шкіл. Російські війська бомбили університети.

Оставить комментарий

avatar
250