Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Андрій Єрмак: Ми збираємо всі факти про злочини та порушення прав людини Росією в Україні, які потім будуть використані в міжнародних судах

Андрій Єрмак: Ми збираємо всі факти про злочини та порушення прав людини Росією в Україні, які потім будуть використані в міжнародних судах
9 Бер 2022 23:40 | Новини України

Для ефективного збору та обробки інформації про порушення прав людини Російською Федерацією під час війни з Україною створено веб-платформу https://humanrights.gov.ua/. Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Зібрані факти будуть використані як докази для захисту та представництва України у Європейському суді з прав людини та Міжнародному суді ООН. Президент Володимир Зеленський своїм указом уже уповноважив відповідальних осіб на представлення та захист інтересів України в Міжнародному суді ООН у справі проти Росії щодо звинувачень у геноциді. І таких справ буде більше», – наголосив він.

Заступник керівника Офісу Глави держави Юлія Соколовська зазначила, що вдалося скоординувати зусилля Офісу Президента, Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ та Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, заручитися підтримкою партнерів і в короткі строки створити міжурядову платформу, яка допоможе зібрати докази про порушення прав людини в нашій країні.

Оставить комментарий

avatar
250