Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Україна повинна мати колективний договір безпеки зі всіма своїми сусідами за участю провідних держав світу – Президент

Україна повинна мати колективний договір безпеки зі всіма своїми сусідами за участю провідних держав світу – Президент
8 Бер 2022 13:40 | Новини України

Україна готова вести діалог із Росією про гарантії безпеки, щодо майбутнього окупованих територій Донецької та Луганської областей і Криму, але не готова капітулювати. Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю ABC News.

«Щодо НАТО я багато разів говорив і передавав публічно меседжі і Росії, і Президенту Путіну: ми готові до будь-яких гарантій безпеки нашої країни від відповідних держав, які мають гарантувати. І Росія також серед цих держав, тому що Росія – наш сусід», – зазначив він.

На думку Володимира Зеленського, у майбутньому Україна повинна мати колективний договір безпеки зі всіма своїми сусідами та за участю провідних держав світу – США, Франції, Німеччини, а також Туреччини, з якою наша країна межує через Чорне море.

«Це будуть гарантії не лише для України. Це будуть гарантії і Росії, про які вона постійно говорить. Хоча я не знаю, від кого вона захищається. Бо Україна ніколи ні на кого не нападала, а лише вела оборонні дії. Тому що захищає останнє, що в нас є, – сім’ю і землю», – наголосив Президент.

Оставить комментарий

avatar
250