Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Конкретні кроки з боку ЄС щодо повноправного членства України підтримали б нашу державу в нинішніх складних умовах – Володимир Зеленський

Конкретні кроки з боку ЄС щодо повноправного членства України підтримали б нашу державу в нинішніх складних умовах – Володимир Зеленський
23 Лют 2022 16:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський, Президент Республіки Польща Анджей Дуда та Президент Литовської Республіки Гітанас Наусєда під час зустрічі в Києві обговорили співпрацю трьох країн у межах міжнародних організацій.

Так, у спільній заяві, яку було підписано за результатами сьогоднішніх перемовин, лідери України, Польщі та Литви наголошують, що, «враховуючи прогрес в імплементації Угоди про асоціацію і внутрішніх реформ, а також нинішні безпекові виклики, Україна заслуговує на статус кандидата на членство в ЄС, і Литовська Республіка та Республіка Польща підтримуватимуть Україну в досягненні цієї мети».

Як наголосив Гітанас Наусєда, Україна продемонструвала значні зусилля в реформуванні та підтвердила непохитність своїх намірів приєднатися до Європейського Союзу.

Анджей Дуда зауважив, що Україна заслуговує отримати цей статус, і запевнив, що робитиме все можливе, щоб допомогти їй у цьому.

Володимир Зеленський подякував президентам Литви та Польщі за те, що ці держави були серед перших, хто визнав європейську перспективу України та уклав відповідні двосторонні декларації.

Оставить комментарий

avatar
250