Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський: Визнанням «незалежності» ОРДЛО Росія створює юридичне підґрунтя для подальшої збройної агресії проти України

Володимир Зеленський: Визнанням «незалежності» ОРДЛО Росія створює юридичне підґрунтя для подальшої збройної агресії проти України
22 Лют 2022 13:40 | Новини України

Рішення Російської Федерації про визнання терористичних утворень, що діють на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, є ще одним проявом агресії проти України і вимагає негайної відповіді наших партнерів, зокрема запровадження жорстких санкцій. На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Президентом Естонської Республіки Аларом Карісом у Києві.

«Це – новий акт агресії проти України, який потребує негайної й рішучої реакції з боку міжнародних партнерів, міжнародної спільноти. Вважаємо, що цим рішенням РФ створює юридичні підґрунтя для подальшої збройної агресії проти держави Україна», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що таким рішенням Росія порушує всі можливі дво- й багатосторонні міжнародні зобов’язання, резолюцію Ради Безпеки ООН щодо України від 17 лютого 2015 року.

«Ми поділяємо спільне бачення того, що російська ескалація довкола України є безпрецедентним викликом для Європи та світу в цілому. Саме в Україні сьогодні вирішується майбутнє європейської безпеки, частиною якої є Україна», – зауважив Глава Української держави.

Оставить комментарий

avatar
250