Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Підтримка європейської перспективи України серед держав ЄС продовжує зростати – Ігор Жовква

Підтримка європейської перспективи України серед держав ЄС продовжує зростати – Ігор Жовква
21 Лют 2022 18:40 | Новини України

Попри складну безпекову ситуацію Україна продовжує працювати з державами – членами Європейського Союзу задля надання європейської перспективи нашій країні. На цьому наголосив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.

«Визнання Євросоюзом уже сьогодні можливості набуття Україною членства в ЄС в осяжному майбутньому стало б тією політичною гарантією безпеки від Євросоюзу, на яку очікують громадяни України», – сказав він.

Ігор Жовква зазначив, що на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Республіки Болгарія Кирил Петков уклали Декларацію про підтримку європейської перспективи нашої держави.

«Приємно, що починаємо 2022 рік з укладення вже восьмої декларації про підтримку європейської перспективи України. Цього разу – з Болгарією, одним із наших важливих партнерів», – наголосив заступник керівника Офісу Глави держави.

Згідно з Декларацією, Україна, як і будь-яка європейська держава, яка поважає спільні цінності, може подати заявку на членство у Європейському Союзі відповідно до статті 49 Договору про ЄС.

Оставить комментарий

avatar
250