Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Завдяки програмі термомодернізації понад 1,5 млн громадян уже наступного опалювального сезону зможуть платити за тепло менше – Президент

Завдяки програмі термомодернізації понад 1,5 млн громадян уже наступного опалювального сезону зможуть платити за тепло менше – Президент
11 Лют 2022 17:40 | Новини України

У Харкові на засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбулося під головуванням Президента Володимира Зеленського, було презентовано Програму «Енергетична незалежність», яка передбачає «зелену» трансформацію економіки та підвищення рівня енергозбереження, зокрема шляхом термомодернізації житлових будинків.

Президент зауважив, що енергетична незалежність – це запорука сильної держави, тому він ініціював програму термомодернізації, яка має на меті зменшити споживання імпортних енергоносіїв.

«Цьогоріч будуть здійснені заходи щодо запуску цієї програми у близько 5 тисячах багатоповерхових житлових будинків по Україні», – зазначив Володимир Зеленський.

За словами Президента, у результаті реалізації цієї програми понад 1,5 млн громадян уже наступного опалювального сезону зможуть платити за тепло менше.

«Мова про 700 тисяч сімей, які проживають у таких багатоквартирних будинках. Я думаю, ефект буде масштабний – економія в майже 8 мільярдів гривень за опалювальний сезон 2022-2023 років. Це вивільнені кошти для соціальних програм, підвищення зарплат, проектів розвитку, підвищення гарантій для найменш захищених категорій населення», – наголосив Глава держави. 

Оставить комментарий

avatar
250