Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент України провів зустріч з Державним секретарем США

Президент України провів зустріч з Державним секретарем США
19 Січ 2022 19:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

«Наша зустріч іще раз підкреслює потужну підтримку нашої незалежності та суверенітету з боку Сполучених Штатів Америки та підтверджує фундаментальний принцип, що жодні рішення щодо України не ухвалюються без України», – наголосив Глава держави.

Володимир Зеленський переказав слова вдячності Президенту США Джозефу Байдену за допомогу й непохитну підтримку України з боку Сполучених Штатів на тлі наявних безпекових викликів.

Співрозмовники обмінялися думками щодо безпекової ситуації навколо нашої країни та кроків, що здійснюються в межах наявних переговорних форматів, а також інших модальностей політико-дипломатичного врегулювання.

«Ми хочемо активізувати роботу всіх переговорних форматів та відкрити шлях до проведення Нормандського саміту», – сказав Президент України.

Глава держави відзначив важливість того факту, що протягом дня зберігається режим припинення вогню на Донбасі, і цього тижня жоден український військовий не загинув. Президент України наголосив, що робитиметься все необхідне для досягнення миру. Саме на це спрямована низка українських мирних ініціатив, внесених, серед іншого, в межах Тристоронньої контактної групи.

Оставить комментарий

avatar
250