Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Перша леді підбила підсумки перехідного періоду реформи шкільного харчування

Перша леді підбила підсумки перехідного періоду реформи шкільного харчування
29 Гру 2021 19:40 | Новини України

Перша леді України Олена Зеленська підбила підсумки перехідного періоду з упровадження реформи шкільного харчування, розробку та імплементацію якої було започатковано торік. З 1 січня 2022 року українські школи мають перейти на нові норми харчування.

Дружина Президента зазначила, що навесні відбулася презентація плану заходів з реформування системи шкільного харчування, який включав чотири основні напрями: оновлення застарілої нормативної бази; розв’язання проблем якості та безпечності харчових продуктів; покращення ресурсного забезпечення шкіл та формування культури здорового харчування.

У травні 2021-го було презентовано нове повноцінне 4-тижневе меню, яке підготували в межах робочої групи шеф-кухар Євген Клопотенко та команда проекту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ України. У ньому – 160 страв, обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість збільшено кількість молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів та фруктів. Також було враховано дієтичні потреби школярів.

Оставить комментарий

avatar
250