Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква обговорив з радником Прем’єр-міністра Естонії євроатлантичну інтеграцію та безпекову ситуацію в Україні

Ігор Жовква обговорив з радником Прем’єр-міністра Естонії євроатлантичну інтеграцію та безпекову ситуацію в Україні
28 Гру 2021 19:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів онлайн-консультації з радником Прем’єр-міністра Естонської Республіки з питань зовнішньої політики Лііс Ліпре-Ярмою.

Ігор Жовква докладно ознайомив співрозмовницю з безпековою ситуацією на Донбасі та в тимчасово окупованому Криму. Він наголосив на важливості рішучої та скоординованої позиції міжнародної спільноти щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, а також відзначив незмінну позицію Естонії у цьому зв’язку.

Заступник керівника Офісу Президента й радник Прем’єр-міністра Естонії обговорили співпрацю двох держав щодо реалізації стратегічного курсу України на європейську інтеграцію, а також результати 6-го саміту Східного партнерства, який відбувся у Брюсселі в грудні 2021 року.

Ігор Жовква відзначив важливість проведеної зустрічі лідерів України, Грузії та Молдови й ухвалення Спільної заяви глав держав та урядів «Асоційованого тріо». Він подякував співрозмовниці за дієву допомогу Естонії в питанні реалізації євроінтеграційної стратегії України та підтримку формату «Асоційованого тріо».

Оставить комментарий

avatar
250