Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська про Альбом безбар’єрних рішень: Періодично ми всі буваємо маломобільними, тому комфортний простір потрібен кожному

Олена Зеленська про Альбом безбар’єрних рішень: Періодично ми всі буваємо маломобільними, тому комфортний простір потрібен кожному
20 Гру 2021 14:40 | Новини України

Завершено роботу над першим розділом Альбому безбар’єрних рішень – практичного посібника, який надає рекомендації та ілюструє, як зробити міське середовище дружнім до різних користувачів, зокрема батьків з маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю.

«За статистикою, до 50% українців мають проблеми з мобільністю. Абсолютна більшість – 30-40% – це громадяни старшого віку, 10-12% – люди з інвалідністю. Ще близько 1,5% – люди, які наразі хворіють, 2% – вагітні та батьки з візочками. Тобто можна точно сказати – періодично ми всі буваємо маломобільними: коли досягаємо певного віку, навантажені, йдемо з дитиною, погано почуваємося чи просто втомлені. І всім нам потрібні максимально комфортні рішення, втілені у навколишньому просторі», – зазначила перша леді Олена Зеленська під час ознайомлення з першим розділом видання.

Альбом безбар’єрних рішень – результат співпраці архітекторів, фахівців у сфері будівництва, представників громадських організацій і маломобільних груп населення.

Оставить комментарий

avatar
250