Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Представництво Президента України в АР Крим активізує свою діяльність у напрямку реінтеграції та деокупації українського півострова

Представництво Президента України в АР Крим активізує свою діяльність у напрямку реінтеграції та деокупації українського півострова
17 Гру 2021 11:40 | Новини України

Представництву Президента України в Автономній Республіці Крим сьогодні виповнюється 29 років. Після того як Президент Володимир Зеленський змінив підхід до ролі цього органу, Представництво активніше долучилося до процесу повернення тимчасово окупованих територій АРК та міста Севастополя, зазначає постійний представник Президента в АР Крим Антон Кориневич.

17 грудня 1992 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Представництво Президента України в Республіці Крим» № 2875-XII. День його схвалення став датою заснування Представництва. Так розпочалися перші кроки історично важливої діяльності.

Навесні 2014 року, після початку тимчасової окупації Кримського півострова Російською Федерацією, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим відновлює свою діяльність поблизу півострова – у місті Херсоні. Враховуючи численні порушення прав людини з боку РФ та важливість розбудови політики деокупації та реінтеграції, у 2019 році Глава держави вирішив відкрити офіс Представництва в Києві, що взяв на себе низку стратегічних питань, а офіс у Херсоні продовжив роботу над виконанням тактичних завдань та зі зверненнями громадян.

Оставить комментарий

avatar
250