Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Україна готова до роботи в Нормандському форматі, а також вітатиме більш активну роль США у припиненні війни на Донбасі – Володимир Зеленський

Україна готова до роботи в Нормандському форматі, а також вітатиме більш активну роль США у припиненні війни на Донбасі – Володимир Зеленський
15 Гру 2021 22:43 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність використовувати усі наявні формати перемовин, а також вітатиме нові можливі формати, які допомогли б припинити війну на Донбасі та принести мир на всю територію нашої країни. Про це Глава держави сказав під час спілкування з представниками ЗМІ на полях шостого саміту Східного партнерства, який триває у Брюсселі.

«Ми за те, щоб перемовини були в декількох форматах. Ми підтверджуємо готовність до Нормандського формату. Про це ми сьогодні говорили з Президентом Французької Республіки. Також була зустріч з канцлером Німеччини і знайомство з ним. Ми розмовляли і втрьох – три країни Нормандського формату. Говорили про конкретні деталі, кроки щодо зустрічі в Нормандському форматі. У цілому маємо спільну позицію, розглядаємо можливість цієї дуже важливої зустрічі («Нормандської четвірки». – Ред.)», – розповів Володимир Зеленський.

Водночас Президент України зауважив, що ця зустріч потрібна насамперед у контексті безпекової ситуації в нашій державі. Українська сторона хоче врегулювати питання щодо повернення до режиму повного припинення вогню, звільнення утримуваних осіб та відкриття двох КПВВ на лінії розмежування.

Оставить комментарий

avatar
250