Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква обговорив зі спеціальним радником Прем’єр-міністра Хорватії актуальні питання європейської та євроатлантичної інтеграції України

Ігор Жовква обговорив зі спеціальним радником Прем’єр-міністра Хорватії актуальні питання європейської та євроатлантичної інтеграції України
10 Лис 2021 11:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів відеоконференцію зі спеціальним радником Прем’єр-міністра Республіки Хорватія з питань зовнішньої політики Владіміром Дробняком.

Основна увага під час розмови була приділена останнім крокам України в євроінтеграційному напрямі. Зокрема, Ігор Жовква ознайомив співрозмовника з практичними результатами 23-го саміту Україна – ЄС, який відбувся в Києві 12 жовтня, а також з очікуваннями української сторони від саміту Східного партнерства, проведення якого заплановано на 15 грудня цього року.

«Україна очікує, що результати саміту Східного партнерства будуть не менш амбітними, ніж підсумки нещодавнього саміту Україна – ЄС», – відзначив Ігор Жовква.

Також співрозмовники домовились прискорити процес підготовки двосторонньої декларації про європейську перспективу України.

Ігор Жовква відзначив особисту участь Прем’єр-міністра Республіки Хорватія Андрея Пленковича в установчому саміті Кримської платформи 23 серпня 2021 року в Києві та закликав хорватську сторону до активної участі в подальших заходах у межах цього міжнародного механізму.

Оставить комментарий

avatar
250