Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Роман Машовець і Посол Швеції обговорили безпекову ситуацію на сході й навколо України

Роман Машовець і Посол Швеції обговорили безпекову ситуацію на сході й навколо України
8 Лис 2021 20:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець зустрівся з Послом Швеції в Україні Тобіасом Тибергом та обговорив безпекову ситуацію на сході й навколо нашої держави та прогнози щодо її подальшого розвитку.

Роман Машовець поінформував Тобіаса Тиберга про ускладнення ситуації на сході України та зосередження Російською Федерацією вздовж українського кордону збройного угруповання, готового до застосування проти нашої держави будь-якої миті. Він акцентував увагу на проведенні Росією цьогоріч низки навчань, які були спрямовані проти України, асиметричності дій РФ та використання нею території Білорусі для можливого розширення агресії.

Заступник керівника Офісу Президента наголосив, що Росія активно використовує інформаційні, енергетичні та інші невійськові ресурси як зброю. Зокрема, було наведено приклади дезінформаційних кампаній РФ та перших наслідків реалізації проекту будівництва газопроводу «Північний потік – 2», коли у вересні – жовтні Європа зіткнулася з енергетичною кризою, яка була стимульована російською стороною.  

Оставить комментарий

avatar
250