Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Нормандський формат є безальтернативним майданчиком для переговорів щодо мирного врегулювання на Донбасі – прес-секретар Президента

Нормандський формат є безальтернативним майданчиком для переговорів щодо мирного врегулювання на Донбасі – прес-секретар Президента
8 Лис 2021 18:40 | Новини України

Нормандський формат є безальтернативним майданчиком для проведення перемовин щодо мирного врегулювання на сході України, і відповідальність за затримку у просуванні переговорного процесу лежить на російській стороні. На цьому наголосив прес-секретар Президента України Сергій Никифоров у відеокоментарі.

«Російська сторона залишається єдиною відповідальною за затримку в Нормандському форматі. Україна ж, Франція та Німеччина готові до контактів на рівні міністрів і лідерів найближчим часом. Ми вважаємо, що суть переговорів – отримання результату. Якщо російська сторона наполягає, що підсумок має бути відомий до початку перемовин, це ставить під питання сам переговорний процес. Закликаємо Москву співпрацювати. Донбас очікує на мир, і Росія повинна зробити свій внесок у його досягнення», – зазначив Сергій Никифоров.

Прес-секретар Глави держави також поінформував, що після призначення Олексія Резнікова на посаду міністра оборони до роботи української делегації в Тристоронній контактній групі приєднається Ірина Верещук, яку минулого тижня було призначено міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Народний депутат Андрій Костін тимчасово виконуватиме обов’язки першого заступника глави української делегації в ТКГ.

Оставить комментарий

avatar
250