Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент: Ми ніколи не забудемо, якою ціною Київ було звільнено від нацистських окупантів

Президент: Ми ніколи не забудемо, якою ціною Київ було звільнено від нацистських окупантів
6 Лис 2021 12:40 | Новини України

У 78-му річницю визволення Києва від нацистських окупантів Президент України Володимир Зеленський поклав квіти у залі пам’яті Пам’ятника – музею визволення Києва, що розташований на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» у селі Нові Петрівці Київської області.

У церемонії також взяли участь Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков.

Присутні вшанували пам’ять загиблих визволителів Києва хвилиною мовчання.

Володимир Зеленський оглянув монумент «Символ миру» на алеї музею-заповідника.

«Визволення Києва – це історія безмежної байдужості й жорстокості «великих» керівників і безмежного подвигу великих бійців, які звільнили місто від нацистів», – зазначив Президент.

Глава держави зауважив, що, за офіційними даними, втрати у битві за Дніпро сягають 417 тисяч загиблих. У боях за Київ полягло до 240 тисяч солдатів і офіцерів. Але згідно з підрахунками низки істориків, загальна кількість загиблих як мінімум удвічі більша, адже мобілізованих через польові військкомати часто не брали на військовий облік, щоб не погіршувати статистику втрат.

Оставить комментарий

avatar
250