Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Учасники робочої зустрічі в Офісі Президента відзначили поступ у судовій реформі, але потрібен подальший рух для оновлення ВККСУ і ВРП

Учасники робочої зустрічі в Офісі Президента відзначили поступ у судовій реформі, але потрібен подальший рух для оновлення ВККСУ і ВРП
30 Жов 2021 16:40 | Новини України

В Офісі Президента України відбулася чергова робоча зустріч щодо імплементації судової реформи. У заході взяли участь представники Офісу Глави держави, Верховної Ради, органів судової влади та посольств країн G7 і ЄС в Україні.

Учасники засідання привітали обрання 23 жовтня Радою суддів України кандидатів за її квотою до першого складу Етичної ради при Вищій раді правосуддя (ВРП).

Голова Ради суддів Богдан Моніч зазначив, що таким чином була виконана відповідна обіцянка. Також він запевнив, що й делеговані Радою члени конкурсної комісії для відбору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) готові розпочати роботу й чекають на долучення до цього процесу делегованих у комісію міжнародних експертів.

Заступник глави місії у Посольстві Великої Британії в Україні Ніколас Гаррокс зазначив, що, за його інформацією, делеговані до складу конкурсної комісії ВККСУ міжнародні експерти готові до роботи, і незабаром має відбутися підготовча зустріч, що передуватиме першій офіційній зустрічі комісії.

Оставить комментарий

avatar
250