Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква обговорив з главою делегації Європарламенту у ПА ЄВРОНЕСТ пріоритети розвитку Східного партнерства

Ігор Жовква обговорив з главою делегації Європарламенту у ПА ЄВРОНЕСТ пріоритети розвитку Східного партнерства
28 Жов 2021 19:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів зустріч з главою делегації Європарламенту в Парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ, депутатом Європейського Парламенту Андрюсом Кубілюсом.

Основною темою зустрічі був подальший розвиток Східного партнерства, зокрема у контексті запланованого на грудень Саміту цієї ініціативи. Співрозмовники погодилися, що започаткування «Асоційованого тріо» України, Молдови та Грузії має надати додатковий поштовх для вироблення стратегічного бачення майбутнього Східного партнерства.

«Україна наполягає на схваленні амбітної декларації Саміту Східного партнерства та вже пропонує свої ідеї до її проекту, як це було зроблено під час підготовки нещодавнього Саміту Україна – ЄС. Ми прагнемо визнання європейської перспективи держав «Асоційованого тріо» і працюємо над поглибленням змістовної співпраці з Європейським Союзом у пріоритетних сферах», – наголосив Ігор Жовква.

Андрюс Кубілюс відзначив значний прогрес нашої країни у впровадженні системних реформ, що є важливою передумовою для подальшої інтеграції України до Європейського Союзу.

Оставить комментарий

avatar
250