Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави присвоїв звання Героя України Іллі Левітасу посмертно

Глава держави присвоїв звання Героя України Іллі Левітасу посмертно
30 Вер 2021 09:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким присвоїв Іллі Левітасу звання Героя України (посмертно) за визначний особистий внесок у відродження та розвиток національних культур України, збереження та вшанування пам’яті про трагедію Бабиного Яру, консолідацію українського суспільства, багаторічну плідну громадську й просвітницьку діяльність.

Подання на присвоєння цього звання Іллі Левітасу надійшло від Міністерства культури та інформаційної політики України напередодні 80-х роковин трагедії Бабиного Яру, вивченням якої та вшануванням пам’яті жертв самовіддано займався Ілля Михайлович.

Свій творчий і життєвий досвід Ілля Левітас (11.12.1931 – 04.08.2014) присвятив на громадських засадах створенню форм та структур з розвитку та збереження єврейської культури в незалежній Україні, вшануванню пам’яті жертв Бабиного Яру, пошуку та відзначенню людей, які рятували євреїв від знищення в роки нацистської окупації.

Ілля Левітас – автор і укладач 34 книг з історії єврейського народу, зокрема 12 книг про трагедію Бабиного Яру. Автор понад 220 статей.

Оставить комментарий

avatar
250