Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Талановита молодь невдовзі почне отримувати заохочення з Фонду Президента України

Талановита молодь невдовзі почне отримувати заохочення з Фонду Президента України
15 Вер 2021 19:40 | Новини України

Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту розпочинає свою роботу. Відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні 15 вересня, затвердивши Порядок використання коштів з державного бюджету.

Фонд Президента був створений у 2019 році з метою заохочення розвитку талановитої молоді, підвищення якості освіти й науки, виховання здорових громадян. У червні 2021 року Володимир Зеленський затвердив Положення про Раду Фонду, перезапустивши його діяльність. 

Найперше з коштів Фонду почнуть виплачувати премії Глави держави в розмірі 100 тис. грн переможцям міжнародних учнівських олімпіад. 

Також розпочнуться виплати президентських стипендій у розмірі 10 тис. грн учасникам ЗНО, які отримали найвищі результати. Стипендії виплачуватимуть щомісяця протягом року.

Заплановане й фінансування премій для відзначення досягнень українських спортсменів, заохочення молоді до участі в спорті та підтримки тренерської діяльності.

«Ми передбачаємо створення потужної інституції, яка задаватиме вектори розвитку для кожної з профільних сфер, підтримуватиме та заохочуватиме талановитих українців розвивати свій потенціал, створюватиме майданчики та умови для кооперації, розвитку технологій та інноваційних розробок, підготовки найкращих фахівців та спортсменів», – зауважила радник – уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник. 

Оставить комментарий

avatar
250