Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська відвідала Хортицю, де триває масштабна реконструкція

Олена Зеленська відвідала Хортицю, де триває масштабна реконструкція
5 Сер 2021 16:40 | Новини України

Острів Хортиця стане сучасним і доступним туристичним об’єктом для всіх відвідувачів, зокрема літніх людей, батьків з дитячими візочками, людей на кріслах колісних тощо. Про це йшлося під час поїздки на Хортицю першої леді Олени Зеленської та заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка.

Як зазначила перша леді, острів має стати туристичним «магнітом», що притягує тисячі відвідувачів, адже Хортиця – одне з українських місць сили українців з унікальним історико-культурним кодом, особливою енергетикою та неймовірними краєвидами.

«Ця велика сила та невичерпна енергія мають бути доступними для всіх без винятку. Острів стане першим в Україні безбар’єрним туристичним об’єктом, де філософія безбар’єрності буде розкрита в різних сенсах – від інклюзивного ландшафтного підйому до сучасної організації музейного простору», – розповіла Олена Зеленська.

Участь у зустрічі також взяли представники маломобільних груп населення: літні люди, особи з інвалідністю та батьки з маленькими дітьми. Ще на початку літа, до старту оновлення знакових об’єктів на Хортиці, вони збиралися, щоб висловити побажання та зауваження щодо концепції перетворень на острові. А сьогодні разом з першою леді та іншими учасниками заходу відвідали будівельні майданчики й переконалися, що оновлення відбувається з урахуванням усіх норм доступності. Наприклад, цим нормам відповідає стежка, що веде на пагорб з оглядовим майданчиком, а на кожних 0,8 м висоти облаштовані зупинки для перепочинку відвідувачів.

Оставить комментарий

avatar
250