Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На засіданні РНБО під головуванням Володимира Зеленського затверджено Стратегію зовнішньополітичної діяльності України

На засіданні РНБО під головуванням Володимира Зеленського затверджено Стратегію зовнішньополітичної діяльності України
30 Лип 2021 21:40 | Новини України

У Краматорську Донецької області під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулося виїзне засідання Ради національної безпеки і оборони, під час якого було затверджено Стратегію зовнішньополітичної діяльності України, запроваджено санкції щодо низки фізичних та юридичних осіб, а також ухвалено інші важливі рішення у сферах економічної та державної безпеки.

Усього на порядку денному засідання РНБО було вісім питань, одне питання розглянули додатково за пропозицією голови уряду.

Одним з найважливіших рішень стало ухвалення Стратегії зовнішньополітичної діяльності України, адже вперше за 30 років незалежності Українська держава отримала чітку й зрозумілу стратегію діяльності в цьому напрямі.

Як розповів за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, в цьому документі визначена мета української зовнішньої політики, а саме – утвердження України у світі як сильної та авторитетної європейської держави. За словами урядовця, Стратегія містить шість пріоритетних напрямів зовнішньої політики, в ній закладено три підходи, які закріплюватимуться на міжнародній арені.

Оставить комментарий

avatar
250