Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Усі проблеми, які порушуються на засіданнях Конгресу місцевих та регіональних влад, мають обов’язково вирішуватися – Глава держави

Усі проблеми, які порушуються на засіданнях Конгресу місцевих та регіональних влад, мають обов’язково вирішуватися – Глава держави
29 Лип 2021 19:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський узяв участь у спільному засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Главі держави та Національної ради реформ, яке відбулося в Києві в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Децентралізація».

«У нас було два конструктивних, корисних засідання (Конгресу. – Ред.) у Дніпрі й Хмельницькому. І ми там порушували дуже багато важливих, але, на жаль, поки що проблемних питань. Сьогодні я дуже хотів би, щоб ми почули про розв’язання тих питань, які ми детально обговорювали, або про процеси вирішення, які вже йдуть до фіналізації», – сказав Глава держави, розпочинаючи засідання.

Володимир Зеленський висловив задоволення у зв’язку з тим, що засідання Конгресу місцевих та регіональних влад відбуваються регулярно, із залученням широкого кола учасників, і цей майданчик не перетворився на клуб реформаторів лише «розмовного жанру».

«Ми бачимо проблеми, і ми з вами їх вирішуємо», – наголосив Президент.

Заступник керівника Офісу Глави держави Кирило Тимошенко додав, що зі створенням Конгресу місцевих та регіональних влад з’явився принципово новий шлях взаємодії між Президентом і місцевим самоврядуванням, який якісно відрізняється від різноманітних «віртуальних рад», що існували раніше. Це особливо важливо в нинішніх суспільно-політичних умовах, коли у зв’язку з децентралізацією значна кількість повноважень була передана від центру до органів місцевого самоврядування.

Оставить комментарий

avatar
250