Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Конституційний Суд не має жодних підстав для визнання неконституційним указу Президента про розпуск парламенту та призначення позачергових виборів – Федір Веніславський

Конституційний Суд не має жодних підстав для визнання неконституційним указу Президента про розпуск парламенту та призначення позачергових виборів – Федір Веніславський
10 Чер 2019 19:05 | Новини України

У Конституційного Суду України немає жодних правових підстав для визнання неконституційним Указу Президента № 303 від 21 травня 2019 року «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів». Про це під час брифінгу 10 червня заявив представник Глави держави у Конституційному Суді Федір Веніславський.

«Завтра у суді наша команда доведе, що указ Президента є конституційним, і я переконаний, що ми розіб’ємо будь-які доводи, надані опонентами. Наша позиція у КС буде чіткою та зрозумілою: ми доведемо, що коаліція депутатських фракцій «Європейська Україна» припинила своє існування 29 березня 2016 року, коли з неї остаточно вийшла фракція політичної партії Олега Ляшка. Пан Ляшко заявляв про вихід зі складу коаліції «Європейська Україна» багато разів, але у стенограмі пленарних засідань цей факт було зафіксовано 29 березня 2016 року», – підкреслив Федір Веніславський.

Він також нагадав, що в лютому того ж року з коаліції вийшли фракції БЮТ і «Самопоміч», після чого кількість народних депутатів у ній стала меншою, ніж вимагає Конституція України. За словами Федора Веніславського, відсутність коаліції в парламенті є очевидною, і цей факт не потребує особливого доведення.

Оставить комментарий

avatar
250