Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави підписав закон про ратифікацію угоди з Францією щодо покращення водопостачання в Києві

Глава держави підписав закон про ратифікацію угоди з Францією щодо покращення водопостачання в Києві
21 Лип 2021 19:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки проекту з покращення водопостачання у місті Києві» № 1608-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 липня 2021 року.

Відповідна угода була укладена 13 травня 2021 року в Києві. Вона передбачає фінансування інвестиційного проекту з покращення водопостачання у столиці, що складається з трьох частин: захист Деснянської та Дніпровської водопровідних станцій від гідравлічних ударів; заміна двох трубопроводів, що йдуть від Деснянської водопровідної станції, та проведення дослідження у пілотній зоні в мережі водопостачання з метою зменшення водовтрат; оптимізація роботи Деснянської водопровідної станції та будівництво цеху рециркуляції для очищення промивних вод та утилізації осадів очищення промивних вод. Суб’єктом з реалізації проекту визначено ПрАТ «АК «Київводоканал».

Договір передбачає, що французькою стороною надається кредит на суму, що не перевищує 70 млн євро, і призначається для фінансування 100% реалізації проекту та використовується для фінансування контракту на придбання у Франції французьких товарів, робіт і послуг на суму не менше 70% від загальної суми кредиту; придбання українських або іноземних товарів, робіт і послуг на суму в межах 30% від суми кредиту; виконання контрактів з відповідними субпідрядниками перебуває у сфері відповідальності французького постачальника.

Оставить комментарий

avatar
250