Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква обговорив з постійним секретарем МЗС Кіпру питання двосторонньої співпраці та міжнародної безпеки

Ігор Жовква обговорив з постійним секретарем МЗС Кіпру питання двосторонньої співпраці та міжнародної безпеки
24 Чер 2021 10:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів зустріч з постійним секретарем Міністерства закордонних справ Республіки Кіпр Корнеліосом Корнеліу.

Ігор Жовква відзначив високу динаміку двостороннього діалогу між державами попри обмеження, спричинені пандемією COVID-19.

Він поінформував кіпрську делегацію про актуальну ситуацію на Донбасі та тривале перебування підрозділів збройних сил Російської Федерації вздовж українського кордону. Було зазначено, що окупація та скупчення військ у окупованому Криму негативно впливають на безпекову ситуацію, зокрема регіону Середземномор’я.

Корнеліос Корнеліу підтвердив підтримку територіальної цілісності й суверенітету України в її міжнародно визнаних кордонах.

Заступник керівника Офісу Глави держави презентував співрозмовнику цілі та завдання започаткованої Україною ініціативи «Кримська платформа» й підтвердив запрошення від Президента Володимира Зеленського на адресу Президента Республіки Кіпр Нікоса Анастасіадіса взяти участь в установчому саміті ініціативи 23 серпня 2021 року, а також в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня Незалежності України 24 серпня в Києві.

Оставить комментарий

avatar
250