Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави підписав закон для відновлення прав і свобод громадян щодо управління власним майном задля доступу до кредитування 

Глава держави підписав закон для відновлення прав і свобод громадян щодо управління власним майном задля доступу до кредитування 
12 Чер 2021 08:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» для відновлення законних прав і свобод громадян щодо управління власним майном та отримання кредитних послуг» № 1451-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 19 травня 2021 року.

Закон скасовує заборону нараховувати пені та штрафи на основну суму заборгованості за кредитами, які брали після 1 травня 2021 року громадяни України, котрі проживають на території проведення антитерористичної операції (крім окремо визначених населених пунктів).

Відповідні положення застосовуються до договорів, укладених після 1 травня або до яких після цієї дати за погодженням сторін вносилися зміни щодо продовження строків, зменшення розміру відсотків і штрафів.  

Тобто українці, які проживають у зоні проведення АТО/ООС і мають заборгованість за кредитами, взятими до травня цього року, і надалі мають право не платити пеню та штрафи на основну суму заборгованості.

Також, згідно з документом, скасовується заборона на звернення стягнення на заставне майно за кредитами, що оформлені після травня 2021 року під заставу нерухомості, яка належить громадянам і представникам малого й середнього бізнесу та розташована в зоні проведення АТО/ООС. 

Оставить комментарий

avatar
250