Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква обговорив із заступником держсекретаря офісу Прем’єр-міністра Ірландії питання європейської перспективи України

Ігор Жовква обговорив із заступником держсекретаря офісу Прем’єр-міністра Ірландії питання європейської перспективи України
10 Чер 2021 20:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів онлайн-розмову із заступником державного секретаря з міжнародних та європейських питань офісу Прем’єр-міністра Ірландії Хелен Блейк.

Ігор Жовква привітав відкриття Посольства Ірландії в Україні.

«Відкриття дипломатичної місії Ірландії є довгоочікуваною подією, яка має сприяти розкриттю значного потенціалу двостороннього співробітництва між Україною та Ірландією», – наголосив він.

Співрозмовники обмінялися інформацією щодо заходів для подолання наслідків пандемії коронавірусу, зокрема щодо вакцинації. Хелен Блейк відзначила, що Ірландія підтримує запровадження в ЄС механізму, який дасть змогу країнам-партнерам отримати доступ до вакцини.

Сторони також обговорили ситуацію на сході України та в окупованому Росією Криму. Ігор Жовква детально поінформував про безпекові виклики, які постали перед нашою державою внаслідок нещодавнього нарощування кількості російських збройних сил вздовж українсько-російського державного кордону та на окупованих територіях. Він подякував ірландській стороні за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема в межах Ради Безпеки ООН, де Ірландія є непостійним членом.

Оставить комментарий

avatar
250