Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави затвердив Положення про Раду Фонду Президента України

Глава держави затвердив Положення про Раду Фонду Президента України
2 Чер 2021 21:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 223/2021 «Про деякі питання підтримки розвитку освіти, науки та спорту», яким затвердив Положення про Раду Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Цей документ дасть змогу запустити роботу Фонду, створеного у 2019 році.

«Основним завданням функціонування Фонду та Ради Фонду є підтримка молоді для здобуття нею сучасної конкурентоспроможної освіти, стажування та проведення досліджень у наукових установах України та за кордоном», – зазначила заступник керівника Офісу Президента Юлія Соколовська.

За її словами, кошти з цього Фонду спрямовуватимуться, зокрема, на залучення висококваліфікованих викладачів для навчання українських студентів у пріоритетних галузях, адже в Україні є деякі нові сфери, у яких бракує науковців, і напрями, де потрібно підсилити рівень підготовки фахівців.

Діяльність Фонду покликана розв’язати ці питання й допомогти створити в Україні наукові школи з тих напрямів, у яких сьогодні недостатньо досліджень, підготувати якісних фахівців за кордоном, щоб вони, працюючи в Україні, розвивали науку й технології та передавали свої знання. 

Оставить комментарий

avatar
250