Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську дала стриманий оптимізм щодо подальшого врегулювання воєнного конфлікту – спільний брифінг Леоніда Кучми та Юлії Мендель

Зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську дала стриманий оптимізм щодо подальшого врегулювання воєнного конфлікту – спільний брифінг Леоніда Кучми та Юлії Мендель
6 Чер 2019 19:45 | Новини України

Стале й тривале припинення вогню на Донбасі – це ключове питання для повернення миру, і вчорашня зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську дала стриманий оптимізм щодо подальшого врегулювання воєнного конфлікту. Про це під час спільного брифінгу з керівником української делегації у Тристоронній контактній групі Леонідом Кучмою наголосила прес-секретар Президента України Юлія Мендель.

Водночас у ЗМІ виникло чимало інтерпретацій щодо переговорів. Леонід Кучма ніколи не стверджував, що українським військовим не можна відкривати вогонь у відповідь.

«Фраза, яка розійшлася в медіа, вирвана з контексту. У контексті йшлося про те, що це взаємне зобов’язання. У Мінських угодах прописане зупинення вогню. Українська сторона має це зробити зі свого боку, але й російська обов’язково повинна зупинити вогонь зі свого. І заклик припинити вогонь, не стріляти, стосувався насамперед протилежної сторони. Це шлях з двостороннім рухом», – підкреслила прес-секретар Президента.

Юлія Мендель зазначила, що за час воєнних дій на Донбасі інша сторона постійно провокувала українських військових. Незаконні збройні формування встановлювали гранатомети в дитсадках, школах, на дахах житлових будинків. Тому треба напрацювати механізми розведення сил.

Оставить комментарий

avatar
250