Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква у розмові з австрійською колегою наголосив на необхідності подальшого моніторингу відведення російських військ від східного кордону України

Ігор Жовква у розмові з австрійською колегою наголосив на необхідності подальшого моніторингу відведення російських військ від східного кордону України
27 Тра 2021 20:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів телефонну розмову з керівником Департаменту з європейських та зовнішньополітичних питань Відомства Федерального канцлера Республіки Австрія Барбарою Каудель-Єнсен. Серед основних тем, на яких було зосереджено увагу під час розмови, – нещодавня ескалація на кордоні з Україною та актуальні питання європейського порядку денного.

Барбара Каудель-Єнсен підтвердила позицію Австрії щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України.

Співрозмовники обговорили виконання домовленостей, досягнутих за результатами зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Федеральним канцлером Республіки Австрія Себастіаном Курцом у вересні минулого року під час офіційного візиту Глави Української держави до Австрії.

Окрему увагу сторони приділили нещодавній військовій ескалації вздовж українського кордону та на тимчасово окупованих територіях АР Крим і Донбасу, а також безпековому й гуманітарному становищу на півострові. Завдяки чіткій позиції наших міжнародних партнерів, зокрема Австрії, вдалося уникнути подальшого загострення ситуації в регіоні, наголосив у цьому контексті Ігор Жовква та акцентував увагу Барбари Каудель-Єнсен на необхідності подальшого моніторингу задекларованого процесу відведення військ.

Оставить комментарий

avatar
250