Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Сьогодні є велика конституційна криза у стосунках народу з владою, що залишилася – Руслан Стефанчук

Сьогодні є велика конституційна криза у стосунках народу з владою, що залишилася – Руслан Стефанчук
6 Чер 2019 16:45 | Новини України

В Україні немає кризи у стосунках Президента з Верховною Радою України, натомість наявна конституційна криза у взаєминах українського народу й тієї частини влади, що залишилася. Про це заявив радник Президента України – представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук, коментуючи останні рішення парламенту, зокрема щодо відмови звільнити очільника СБУ, міністра закордонних справ та міністра оборони.

«Сьогодні є велика криза не в стосунках Президента і парламенту. Мені здається, сьогодні є велика конституційна криза в розумінні стосунків народу України та тієї влади, що залишилася. Ми бачимо, який у суспільстві рівень недовіри до багатьох владних інституцій. Ми бачимо недолугий опір, консолідацію зусиль тих, хто не бажає змін. У визначених Конституцією України межах ми вживатимемо всіх заходів, щоб Президент мав можливість впливати на ситуацію й задовольнив запит українського народу на зміни», – наголосив Руслан Стефанчук.

За його словами, мотиви парламенту у відмові звільнити голову Служби безпеки України, міністра оборони України та міністра закордонних справ України за поданням Президента є неконституційними.

Оставить комментарий

avatar
250