Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський вручив відзнаки лауреатам Державних премій України в галузі науки і техніки 2020 року

Володимир Зеленський вручив відзнаки лауреатам Державних премій України в галузі науки і техніки 2020 року
14 Тра 2021 20:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з лауреатами Державних премій України в галузі науки і техніки 2020 року, авторами наукових робіт у сфері оборони, космосу та медицини, і вручив їм відзнаки.

Глава держави привітав присутніх з Днем науки, який цьогоріч в Україні відзначають 15 травня. Він наголосив, що винаходи науковців важливі як для сучасників, так і для майбутніх поколінь українців, бо приносять користь та служать українському народові.

«На сході України триває війна з агресором, тому всі ваші наукові винаходи та відкриття – це не лише ваші особисті здобутки й ваш творчий шлях, це ще й значний внесок у зміцнення національної безпеки й оборони нашої країни. Сьогодні це має велике значення», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент згадав видатних науковців, якими пишаються українці, а їхні імена відомі всьому світові, зокрема це академік Володимир Вернадський, винахідник Іван Пулюй, учений-селекціонер Володимир Симиренко, вчений Олександр Богомолець, лікар Микола Амосов, конструктор Олег Антонов, авіаконструктор Ігор Сікорський, конструктор Сергій Корольов, науковець Борис Патон та багато інших.

Оставить комментарий

avatar
250