Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква обговорив з держсекретарем МЗС Естонії безпекову ситуацію на Донбасі

Ігор Жовква обговорив з держсекретарем МЗС Естонії безпекову ситуацію на Донбасі
13 Тра 2021 20:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів робочу зустріч з державним секретарем Міністерства закордонних справ Естонії Йонатаном Всевіовим.

Ключовою темою зустрічі була безпекова ситуація на Донбасі, зокрема нещодавнє збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зростання кількості загиблих і поранених українських військовослужбовців, а також нарощення Росією військового контингенту вздовж українсько-російського кордону.

Ігор Жовква висловив подяку за тверду підтримку Таллінном суверенітету й територіальної цілісності України передусім у контексті непостійного членства Естонії в Раді Безпеки ООН у 2020-2021 роках. Він також відзначив спільний візит очільників зовнішньополітичних відомств Естонії, Латвії та Литви до Києва у квітні цього року як важливий жест солідарності з Україною.

Йонатан Всевіов наголосив на незмінності твердої підтримки з боку Естонії суверенітету й територіальної цілісності Української держави. Він акцентував, що Естонська Республіка ніколи не визнає незаконної окупації АР Крим.

Оставить комментарий

avatar
250