Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент України провів телефонну розмову з Президентом Румунії

Президент України провів телефонну розмову з Президентом Румунії
12 Тра 2021 19:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Співрозмовники обмінялися думками щодо міжнародного порядку денного, детально обговорили актуальні виклики регіональної безпеки та подальший розвиток двостороннього діалогу України та Румунії.

Окремо обговорено заходи урядів обох держав, спрямовані на боротьбу з наслідками пандемії COVID-19, зокрема щодо забезпечення ширшого доступу країн до якісних і сертифікованих вакцин.

Володимир Зеленський поінформував Клауса Йоханніса про нещодавню ескалацію з боку Росії ситуації вздовж кордонів України та відзначив важливість активної підтримки міжнародної спільноти для зниження напруженості на кордоні, яка, втім, не зникла повністю.

У цьому зв’язку Президент привітав нещодавню Спільну заяву лідерів країн групи «Бухарест 9», у якій підтверджується розуміння небезпеки політики Російської Федерації в регіоні Чорного моря.

Володимир Зеленський поділився останньою інформацією щодо тривалої мілітаризації тимчасово окупованого українського Криму та звернув увагу на постійне погіршення гуманітарної ситуації на півострові. Він особисто запросив Президента Румунії до Києва взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та заходах з нагоди відзначення Дня Незалежності України у серпні 2021 року.

Оставить комментарий

avatar
250