Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президенти України та Латвії підписали спільну Декларацію про європейську перспективу України 

Президенти України та Латвії підписали спільну Декларацію про європейську перспективу України 
8 Тра 2021 18:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Луганщину провів відеоконференцію з Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом. За результатами розмови глави держав підписали спільну Декларацію про європейську перспективу України. 

Володимир Зеленський подякував Латвії та її Президенту за підтримку нашої держави, особливо починаючи з 2014 року.«Дякую вам за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за допомогу пораненим українським військовим, за експертну допомогу у проведенні реформ», – сказав він.

Президент України привітав Егілса Левітса з Днем відновлення незалежності Латвійської Республіки, який відзначався 4 травня.Лідери обговорили кроки, які здійснюють уряди двох держав задля подолання наслідків пандемії COVID-19.Співрозмовники також обмінялися інформацією щодо перебігу імунізації та погодилися з важливістю забезпечення доступу до вакцини проти коронавірусу для країн – партнерів ЄС.

Окремо президенти обговорили загострення ситуації в тимчасово окупованому Криму. Вони наголосили на важливості започаткування Кримської платформи як механізму для деокупації Криму та захисту прав людей, які проживають на півострові. Егілс Левітс підтвердив свою участь в інавгураційному саміті Кримської платформи у Києві 23 серпня цього року.

Оставить комментарий

avatar
250